< Terug naar blog pagina

Wij staan vooral bekend om onze kat. Onze zwart witte kater Willem reist namelijk met ons mee in de camper. Dankzij hem hebben we veel bekijks. Ook op social media krijgen we veel vragen over het reizen met een kat.

Onze kat

Een van de meeste vragen is of Willem niet weg loopt. Het antwoord is nee. Hij is nog nooit weggelopen (knock on wood). En daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Willem is een kat met een karakter waarbij deze levenstijl goed aansluit. Dit is zeldzaam, de meeste katten zijn niet zo makkelijk in dit opzicht. Ik heb in het verleden meerdere katten gehad waarbij ik dit niet had moeten proberen. Deze waren er gegarandeerd uit paniek tussenuit gepiept. Dus deze veel gestelde vraag over Willem snap ik volledig.

Geen vaste plek

We blijven ons steeds verplaatsen met de camper. Een veranderende omgeving is voor veel katten heel erg stressvol. Voor Willem wonderbaarlijk niet. Elke keer als de schuifdeur opengaat heeft Willem een nieuwe tuin voor nieuwe avonturen. Dit weet Willem. Zodra de motor van de bus uit gaat staat meneer klaar bij de schuifdeur om naar buiten te gaan.

NOTITIE: Voordat er gedacht wordt dat wij de jack pot hebben gewonnen met onze kat (hebben we ook) wil ik aangeven dat dit misschien ook mogelijk is voor jouw kat. Wij hebben Willem héél erg langzaam laten wennen aan een camperleven. Hiervoor hebben wij een half jaar de tijd genomen (misschien heeft jouw kat minder tijd nodig, misschien meer). Lees mijn tips hier.

Extra maatregel

Ondanks dat wij ervoor zorgen dat Willem onze camper ziet als zijn huis ben ik soms toch bang dat hij ons kwijt raakt. Om mijn eigen zorgen weg te nemen maken wij gebruik van een GPS tracker. Deze tracker heeft Willem altijd om, tenzij deze wordt opgeladen. Hiermee kunnen we zien waar hij op dat moment is. Dit is heel handig als Willem nog op avontuur is wanneer wij klaar staan om te vertrekken naar een volgende plek. Ook als hij al een tijdje weg is kan ik zien waar hij uithangt.

Willem camper kat in rotsen bij kerk in meer Spanje

Extra toepassing

Deze tracker gebruiken wij ook als extra functie. Mijn vader heeft de inloggegevens van de app waarmee je de locatie kan zien. Als wij een tijdje geen contact hebben gehad met het thuisfront, kan mijn vader kijken waar wij zijn.

Laatste woorden

Onze kat loopt niet weg. We zijn ondertussen al meer dan een jaar aan het reizen in de bus samen met Willem. Hij is altijd terug gekomen. Hij ziet onze bus als zijn rijdend avontuur mobiel. Die hem steeds naar nieuwe prachtige plekken brengt. Hij heeft de tijd van zijn oude leventje.

Om er toch voor te zorgen dat ik mij niet te veel zorgen maak, draagt Willem een dieren GPS tracker. Hiermee kunnen we altijd zien waar hij op elk moment is. Dit raad ik iedereen aan die een huisdier heeft, vooral een kat, en die op reis is.

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *