< Terug naar blog pagina

Na bijna een jaar onderweg te zijn hebben wij ons internetsysteem geperfectionaliseerd. In het begin van onze reis hadden we niet zo veel en goed internet nodig. Af en toe even WhatsAppen of Instagrammen was wat we toen deden. Ondertussen hebben we beiden goed internet nodig om ons werk op een goed niveau te kunnen uitvoeren. Daarom hebben we een aantal maanden geleden ons internetsysteem geupgrade. Alle opties in deze blog hebben we gebruikt of gebruiken we nog steeds.

Gratis WiFi

Als we internet nodig hadden waren we in het begin vaak te vinden in McDonald’s of bibliotheken. Hier kan je gebruik maken van hun internet. Bij de McDonald’s aten we eerst een burger of frietje en daarna klapten we onze laptops open om vervolgens alle podcast en Netflix episodes te downloaden.
In een bibliotheek kan je, ook als je niet lid bent, gewoon gebruik maken van hun services. Wel vraag ik altijd even netjes of het OK is als ik er een uurtje of twee zit te werken. Zeker bij kleinere bibliotheken doe ik dit. Ik heb altijd toestemming gekregen.
In sommige landen kan je bij de Lidl ook gebruik maken van hun gratis WiFi. Dus als je boodschappen doet kan je ondertussen even door je social media scrollen.

Hotspot

Voor internet in de camper gebruikten wij een oude mobiel. Door middel van een extra simkaart met data kon de mobiel als hotspot aangezet worden. De extra mobiel kan op die manier als WiFi kastje gebruikt worden. Je verbindt je eigen mobiel en laptop aan de mobiel hotspot en je hebt internet.
In het begin hadden wij een abbonnement voor “onbeperkt” internet van KPN. Wanneer je de grens overgaat heb je maar 25 GB data. Daarmee kom je een heel end, maar als je intensiever internet gebruikt is dit te weinig. Daarnaast kost zo’n abbonnement meer dan 40 euro. Het is goedkoper om simkaartjes met data te kopen in het land waar je op dat moment bent.
Zo hebben wij in Frankrijk een simkaart met 150 GB voor maar 15 euro. In Spanje kunnen wij voor 20 euro 65 GB gebruiken. Het kost wat meer moeite, maar het is een heel stuk goedkoper!

Internet onderweg in de camper

MiFi router

Met onze extra mobiel als hotspot hadden wij niet overal bereik. Zeker op afgelegen plekken, waar wij uiteraard juist heen gaan. Niet handig dus. Sinds een paar maanden hebben wij een MiFi router in gebruik. Dit is kastje waar in simkaart in wordt gestopt. Daarna kan je meerdere apparaten koppelen. Dankzij de MiFi router hebben wij een heel stuk beter bereik. Daarnaast hebben we een antenne voor de router. Door middel van een magneetisch voetje kan die aan de buitenkant van de bus geplakt worden. Tot nu toe hebben we altijd internet gehad!

Laatste woorden

Sinds we de MiFi router hebben gebruiken wij die heel intensief. Zeker met de antenne hebben wij altijd en goed bereik. Als we flink wat internet moeten gebruiken dan gaan we nog steeds af en toe naar een bibliotheek. Door de rust en vaak ook de ruimte kunnen we daar goed geconcentreerd werken. Met deze tips kan je afwisselen en heb je altijd internet wanneer je het nodig hebt!

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *