< Terug naar blog pagina

Sinds het begin van 2020 wonen Lex en ik samen met Willem de kat in onze camper. Mijn reisavonturen kunnen delen met mijn partner is een van mijn meest waardevolle activiteiten. Als ik bejaard ben, zal ik met veel liefde en geluk naar deze herinneringen terugkijken.

Toch twijfelde ik al een aantal maanden om een keer alleen op pad te gaan. Niet omdat ik genoeg had van Lex, maar omdat ik mezelf wilde uitdagen. In het verleden had ik het soms heel erg moeilijk als Lex een weekje op vakantie ging met vrienden. Ik schrok erg van mijzelf. Kon ik niet meer alleen zijn? Ben ik niet meer die zelfstandige vrouw die ik vroeger was? Ik vond het een vervelende gedachte. Maar om nou Lex ergens af te zetten en zelf verder te gaan, daar voelde ik mij ook niet prettig bij.

Uitlopen van klus

Dus er gingen een aantal maanden voorbij. Tot we weer in Nederland waren voor een korte stop. We hadden een klus om wat extra geld te verdienen maar deze moest wegens complicaties deels verzet worden. Om nóg langer in Nederland te moeten blijven zag ik niet zitten. Want ik heb het gevoel dat ik altijd sneller depressief word als ik te lang in een druk land blijf. Dus Lex en ik besloten om voor drie weken apart op avontuur te gaan.

Lex zou in Nederland blijven zodat hij later de klus kon afmaken. De weekenden gebruikte hij dan om extra lang met zijn vrienden tijd te spenderen. We hebben een hele leuke vriendengroep, maar wegens onze reizen zien we die niet heel vaak. Dus deze extra periode in Nederland kwam heel goed uit!

Solo reis

Ondertussen zijn er twee weken voorbij. Ik GENIET. De eerste dag en nacht waren spannend. Ik was bang dat ik me niet veilig zou voelen in mijn eentje. Maar ik heb me nog geen enkele keer écht onveilig gevoeld. Tot nu toe ben ik alleen maar heel gezellige mensen tegengekomen.

Camper reizen solo vrouw

Laatste woorden

Ik kijk uit om Lex weer te zien en om weer gezamelijke avonturen te sparen. Maar ergens vind ik het ook een beetje jammer. Alleen reizen is zo heerlijk! Ik kan zelf alles beslissen en hoef, buiten mijn beestjes, nergens mee rekening te houden. I. LOVE. IT.

Wat ik van deze ervaring heb geleerd? Dat ik nog steeds die zelfstandige persoon ben. En dat ik echt meer kan dan ik denk. Oh en dat ik dit solo reizen vaker mag doen!

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe VanLife blogs?

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *